onsdag, desember 30, 2009

På tampen av 2009

Med stormskritt nærmer vi oss et nytt år; 2010, og en god del av oss har vel allerede begynt å tenke på hvilke forsett vi skal sette i gang med i det nye året. Vel, mitt nyttårsforsett er å komme i bedre form.

Jula har fortsatt et godt grep om oss, men merker at mange er i full gang med å planlegge nyttårshelga. Vi har ingen spesielle planer for den. Før om årene har vi feira nyttårsaften i fred og ro her hjemme, og ved midnatt går vi ut og ser på nyttårsrakettene. For oss er denne kvelden en perfekt kveld å ta det med ro på. Fyre i peisen, god mat og se på noe koselig på TV. Jepp, jeg trives mye bedre i sofakroken sammen med min kjære enn å drikke meg full på en eller annen nyttårsfest. Men det er nå meg det da.

2009 har vært et spennende år på mange områder, men i 2010 føler jeg for å gjøre litt andre ting. Vi får se hva det blir til ;)

En av planene som jeg vil røpe, er at det blir ingen nye kull hos meg til neste år. Hovedårsaken til det er at det er blitt for vanskelig å få solgt kattungene, og da blir denne hobbyen et alt for stort pengesluk. Litt usikker på hvor mange utstillinger vi kommer til å reise på, men akkurat nå har jeg ikke særlig lyst til å dra på noen utstillinger. Det er koselig å være på utstilling, men det er også en del stress, mas og lange, slitsomme dager. Jeg har også lyst til å dra på ferie uten utstilling som mål. De siste årene har katteutstillingene vært våre ferier.
Når man driver gård slik vi gjør, med enkle forhold og ingen fast avløser, er det ikke så enkelt å ta seg fri. Først må man finne noen som kan ta fjøset mens vi er borte; og denne skal jo også ha sin lønn...

Så, årets ferieturer har gått til Nesna, Sundsvall og Luleå; alle katteutstillinger. Kattene vi har hatt med har gjort det rimelig bra og de har stort sett fått sine sertifikat. SeaSide og Didgeridoo ble IC begge to, Helga fikk en BIS og en NOM, Didgeridoo kapret en BIV, JAS Gripen har både en BIV og en NOM og det samme har Queen of Night.

I år har jeg hatt 6 kull. To kull etter EC S*Aucuparia's Aleppo, ett kull etter (N)Ororina's Merlin og tre kull etter min australiaimport IC Nile Didgeridoo. Ble i overkant mange kattunger, og det har ikke vært særlig lett å finne nye hjem til de jeg ikke har tenkt å beholde selv.


N- og aboriginergjengen samlet i sofaen. (desember 2006)

Vel, tilbake til jula. I løpet av romjula har vi fått to nye kalver i fjøset; kvigekalver begge to. Hun ene heter Oddrun, og den andre som ble født i går, har ikke fått noe navn enda.

Julaften var vi hos foreldrene mine og spiste julemiddag: Ribbe. Deretter var det å fordele og bytte julegaver. Vi fikk masse fint, og her er noe av det jeg/vi fikk:

Isak poserer sammen med noen av julekortene vi fikk, lesestoff og søte småting. De to kattene er salt- og pepperbøsser. Mon tro om giveren kjenner meg? ;)


Har lenge sikla på Rosina Wachtmeister-servicene, men egentlig bestemt meg for at jeg ikke skal kjøpe det. Jeg har jo egentlig nok servicer...

Og dette fotografiet fikk jeg av broren min:

Er det ikke vakkert?

Vel, da vil jeg ønske dere alle et riktig godt nytt år, og tusen takk til mine venner for året som har gått.

tirsdag, desember 29, 2009

Ut av redet

I dag ble det Isak sin tur til å flytte til et nytt hjem. For meg ble det nok mer vemodig enn det jeg vil innrømme. Har jo bestemt meg for lenge siden at jeg ikke skal bruke han i avl, og har hele tida vært forberedt på det. Men det er nå så rart med det, han er jo 1o mnd nå, og en herlig kosegutt. Hvem kan unngå å bli glad i han?


(N)Ororina's Isak

Før jul fikk SeaSide et nytt hjem også og det var nok det beste for henne. Det også er ei katt jeg har blitt veldig glad i, men de andre kattene mine var slemme mot henne og hun fant seg ikke helt til rette. Det gikk som regel greit når hun hadde kull, men med en gang melka tok slutt, så ble hun hakkekylling igjen. Hun har gitt meg mange flotte kattunger, og det er kanskje leit at hun nå er ute av avl, men nok får være nok. Der hun bor nå, får hun være dronning og prinsesse, og det er ingen katter hun behøver å engste seg for.


Denne jenta er klar for å flytte ut av redet også:
(N)Ororina's Koori.

Sjekk øretufsene da! De har hun nok arva etter sin engelske morfar. Hun er ei søt jente, snill og nysgjerrig.

fredag, desember 04, 2009

Rosa Ikea-hylle

Slike hyller er skikkelig poppis her i huset; særlig blant de firbente. Hylla er perfekt når de vil hvile, turne eller leke.


Boomerang


Boomerang


Nattis med Noldus i bakgrunnen.