Håper den smaker godt jeg... Og den ser jo ikke så værst ut heller kanskje... Å lage gule durter på toppen av kaka har jeg aldri fått til. Mamma er ekspert på det. Mens jeg? Sukk. Men, de siste durtene ble perfekte :D For å kamuflere de som ikke ble perfekte har jeg dytta på noen lilla blomster, og det fungerer da fint det?
Oppskrifta er enkel.
Oddruns suksessterte
Bunn
6 små egg (eller 5 store)
300 gram melis
300 gram mandler (males)
1-2 ts bakepulver.
Skill eggehvitene fra plommene og pisk eggehviten stiv. Bland kjapt inn de andre ingrediensene. Del røra på to like store former. (f. ex. rundform 24dm). Stekes samtidig i en varmluftsovn på 180 grader i 25-30 min.
Krem:
6 eggeplommer (eller fra 5 store egg)
200 gram sukker
1 dl fløte
Rør ingrediensene sammen i en tykkbunnet kjele, og sett det på svak varme. Rør hele tida til det begynner å tykne. (NB! Brenner seg lett som fy, så ikke glem å rør!)
Avkjøl!
Rør inn 150 gram meierismør (Tine sin selvfølgelig ;P). En stor fordel om smøret er romtemperert, men ikke flytende.
Legg fyllet mellom lagene, men gjem unna en liten dæsj til å pynte med oppå kaka.
Smelt din favoritt kokesjokolade i vannbad og smør det utover toppen av kaka. Pynt med resten av kremen; gjerne durter hvis du får til det. Kremen kan også brukes til å skrive med.
(Det heter kanskje ikke durter, men jeg kaller dem det.)
Kaken forsvant rimelig fort. Den var visst god på smak :D
SvarSlettOh du den kaka ser god ut altsaa!! Synes de gule prikkene ser helt fine ut jeg, spesielt med blomstene paa, kjempefin!!!
SvarSlettMmm...naa har jeg lyst paa kake. lol.
kaka di ble da skikkelig lekker, synes jeg!!!
SvarSlettTakk for det :D
SvarSlettDet er en takknemlig kake å bake. Lett å få til, og de som elsker den, spiser alltid mer enn de "burde" ;)
Åsså heter det ikke suksessterte, men ørevokskake! :P
SvarSlett