lørdag, mai 08, 2010

Heia Skandinavia (ESC)

Fant ei nydelig låt på Spotify som heter ”This is my life” og synges av ei svensk jente som heter Anna Bergendahl. Og nå går jeg og nynner på denne låta. Stor var min overraskelse da det viser seg at dette er Sveriges bidrag i Grand Prix (Eurovision Song Contest) som skal gå av stabelen på Fornebu i slutten av denne måneden.

Så langt har jeg bare hørt bidragslåtene fra Skandinavia. Danmarks bidrag er ei flott og fengende låt, og en typisk Grand Prix låt. Låta ble vraka i Sverige, så da tilbød låtskriveren låta til Danmark i stedet. Hadde jo vært kjempegøy om de fikk flere poeng enn Sverige ;)

Det norske bidraget minner meg om en musikal. Didrik, som synger låta, synger som en gud, men jeg tviler det blir seier i år, selv om jeg ikke har hørt alle bidragene enda.

Litt usikker på hva jeg skal synes om det Islandske bidraget. Vakker låt og flott sangerinne med kraftfull stemme. Den er litt musikalaktig og litt Grand Prix-aktig. Så tja… Hvem vet? Jeg fikk ikke helt tak i den, men mange av låtene vokser jo flere ganger man hører dem, og det er ikke alltid at den man falt for først blir den som går av med seieren.

Hva Finland har funnet på i år, må dere ikke spørre meg. Er det en spøk? De skal ha kred for å synge på finsk, men disse ”danserne” og ”felespilleren” kunne de kanskje klart seg uten? Eller driver de bare gjøn med fjorårets vinnerlåt? Det var nå i hvert fall det som slo meg da jeg så og hørte deres bidrag.

Jaja. Lykke til Skandinavia!

Og her er Annas billett til Idol 2008 i Sverige.Hvilken stemme!

3 kommentarer:

 1. Den sangen var kjempefin!:) Min musikksmak, så absolutt. Jeg tviler også på seier til Norge i år. Didrick synger kjempefint, men jeg tviler på at den går til topps i år. Vi får håpe det beste på en bra plassering slik at vi kan være fornøyd!:)

  SvarSlett
 2. Ja, en bra plassering tror jeg nok det blir, men frykter nok at Sverige får flere poeng enn oss i år ;)

  SvarSlett
 3. Åhh jeg gleder meg til Eurosong;=) Det er mange fine bidrag fra de nordiske landene i år har jeg hørt, og jeg er enig i at det svenske bidraget er en fin sang. Den kan være en skummel utfordrer.

  Jeg elsker stemmen til Didrik, men jeg begynner å bli litt lei sangen siden den er blitt spilt så mye på radioen. Han har en stemmeprakt som det står respekt av.

  Det er litt spesielt å ha Eurosong på hjemmebane. Hele familien kommer til å sitte klistret ved skjermen neste helg;=)

  SvarSlett