lørdag, november 26, 2016

Early bird

Det er kullsvart ute og regnet trommer på ruta. Ja, jeg er våken, og ja, klokka er rundt hanegal. Det har vært fullt kattekaos her. Tiger er misunnelig på mødrene og prøver å stjele ungene deres. Om ungene er 10  eller 3 uker er ikke så farlig. Hun kan også gjerne ta over både nyfødte og "ufødte". Baby ble kastrert i forrige uke, men det lar hun seg ikke affisere av. Både hun og Tiger har jobbet hardt med å gjøre livet til Olympia surt. Og ja, det toppet seg torsdagskvelden.
Akkurat nå er Baby og Klara sammen med Adrian. Chennai er på vaskerommet sammen med sekslingene sine (Ja, du leste riktig. Sekslinger: 3 gutter og 3 jenter). På badet bor Alina med sine og her på stua herjer firlingene til Ida.
Olympia ja. Årsaken til bråket var at Olympias fødsel var i emning. Hun og sønnen Oberon bor inne i kattungebingen. Der kan jeg stenge dem inne hvis interessen for dem blir for intens.
Så hva med Tiger? Vil hun være inne på stua må hun bo i et stort reisebur. Ute i gangen får hun gå fritt.
Uansett, nå er det ro og fred i stua.
Bråket førte til at jeg måtte "slåss" med Tiger. Hun var så sint og bestemt! Hun skulle ha en av ungene til Ida, og bet over strupen på den (i stedet for i nakkeskinnet) for og dra den med seg til hula si. Både Ida og jeg gikk til angrep på Tiger. Jeg vant, og siden har hun vært nødt til å forholde seg til fengselskravene mine. Høyrehånda mi ser ikke ut.

Vel, det er siste gangen jeg har så mange kull på en gang.
Tror ikke jeg behøver å pynte juletreet så seriøst i år heller. Det er av plast så jeg skal ta det ned. Må jo gi ungene mine noe ekstra morsomt å leke med når det er jul!

Jul ja... og småunger... Har ført opp leggbeskyttere på handlelista. Ida sine har nettopp begynt å hoppe opp på leggene mine for å komme seg opp i høyden. En annen ting... I går bestemte to av dem at de ville at jeg skulle dele maten min med dem. Jo da, kan jo for så vidt være enig i at Chili Con Carne ligner kattemat, men... Slengte på en klatt med rømme på toppen, og i neste øyeblikk sikter Matilda seg inn på klatten med åpent gap.

Mamma Ida har begynt å jage dem opp på øverste platting på klatrestativet når hun ønsker å ta kveld. Selv legger hun seg til å sove på nest øverste platting. Regner med at det er en reaksjon etter gårsdagens krig.

Hva skjer nå fremover? Både Ida og Chennai vil bli kastrert når ungene ikke behøver dem mer. Overlever guttungen til Olympia, blir også dette hennes siste kull. Og Adrian? Han har jeg tenkt skal få chip [1] slik at han kan få gå fritt i huset. Videre planer for han; er et par utstillinger til og så kastrere han før effekten av chippen går ut.
[1. superlorin/kjemisk kastrering]

Og planene for Tiger og Klara er at de skal få ha et kull hver, og deretter kastrere dem også. Alina blir den eneste som berger i denne omgang.

Ønsker du deg en voksen abyssiner eller en kattunge, så vil jeg nok ha sorten utover 2017. Har egentlig ingen planer om å omplassere noen av mine voksne, men det kan hende det tvinger seg fram. Hvis noen av kattene blir konstant trakassert av de andre, så kan det hende det er bedre at en eller flere får et nytt hjem. Jeg vil jo kun det beste for mine katter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar