onsdag, juli 01, 2009

"Fortellerens Marked"

Siste side ble lest i natt, og jeg vil si at det var nok en perle fra Gert Nygårdshaug. Han skriver i etterordet at han har tenkt å skrive denne romanen i mange år, men da en rekke bøker med lignende tema kom han i forkjøpet, vurderte han en stund å droppe å skrive boka. Men så tok han en beslutning; det fikk bære og briste.
Tematikken er svært lik temaet i "Da Vinci Koden" av Dan Brown. Jeg har lest begge bøkene, og min dom er klar. Nygårdshaugs bok er mye bedre!
Dagbladet skrev at romanen var en flopp da den kom ut i fjor, og skriver at Nygårdshaug kun serverer sine egne plattheter. Vel, det får stå på deres regning.
Boka er mer en drøfting enn en roman, men mens en leser, glemmer man at det er en drøfting, og man opplever den som en fullgod roman med driv og spenningstopper.
I dag har jeg kasta meg over den sjuende og siste boka i Harry Potter-serien. Det var litt vanskelig å legge den fra seg etter å ha begynt, så det lover jo godt. Jeg vet at denne boka kan bli litt vel spennende for meg, så det er nok derfor jeg har venta så lenge med å begynne å lese den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar