onsdag, desember 30, 2009

På tampen av 2009

Med stormskritt nærmer vi oss et nytt år; 2010, og en god del av oss har vel allerede begynt å tenke på hvilke forsett vi skal sette i gang med i det nye året. Vel, mitt nyttårsforsett er å komme i bedre form.

Jula har fortsatt et godt grep om oss, men merker at mange er i full gang med å planlegge nyttårshelga. Vi har ingen spesielle planer for den. Før om årene har vi feira nyttårsaften i fred og ro her hjemme, og ved midnatt går vi ut og ser på nyttårsrakettene. For oss er denne kvelden en perfekt kveld å ta det med ro på. Fyre i peisen, god mat og se på noe koselig på TV. Jepp, jeg trives mye bedre i sofakroken sammen med min kjære enn å drikke meg full på en eller annen nyttårsfest. Men det er nå meg det da.

2009 har vært et spennende år på mange områder, men i 2010 føler jeg for å gjøre litt andre ting. Vi får se hva det blir til ;)

En av planene som jeg vil røpe, er at det blir ingen nye kull hos meg til neste år. Hovedårsaken til det er at det er blitt for vanskelig å få solgt kattungene, og da blir denne hobbyen et alt for stort pengesluk. Litt usikker på hvor mange utstillinger vi kommer til å reise på, men akkurat nå har jeg ikke særlig lyst til å dra på noen utstillinger. Det er koselig å være på utstilling, men det er også en del stress, mas og lange, slitsomme dager. Jeg har også lyst til å dra på ferie uten utstilling som mål. De siste årene har katteutstillingene vært våre ferier.
Når man driver gård slik vi gjør, med enkle forhold og ingen fast avløser, er det ikke så enkelt å ta seg fri. Først må man finne noen som kan ta fjøset mens vi er borte; og denne skal jo også ha sin lønn...

Så, årets ferieturer har gått til Nesna, Sundsvall og Luleå; alle katteutstillinger. Kattene vi har hatt med har gjort det rimelig bra og de har stort sett fått sine sertifikat. SeaSide og Didgeridoo ble IC begge to, Helga fikk en BIS og en NOM, Didgeridoo kapret en BIV, JAS Gripen har både en BIV og en NOM og det samme har Queen of Night.

I år har jeg hatt 6 kull. To kull etter EC S*Aucuparia's Aleppo, ett kull etter (N)Ororina's Merlin og tre kull etter min australiaimport IC Nile Didgeridoo. Ble i overkant mange kattunger, og det har ikke vært særlig lett å finne nye hjem til de jeg ikke har tenkt å beholde selv.


N- og aboriginergjengen samlet i sofaen. (desember 2006)

Vel, tilbake til jula. I løpet av romjula har vi fått to nye kalver i fjøset; kvigekalver begge to. Hun ene heter Oddrun, og den andre som ble født i går, har ikke fått noe navn enda.

Julaften var vi hos foreldrene mine og spiste julemiddag: Ribbe. Deretter var det å fordele og bytte julegaver. Vi fikk masse fint, og her er noe av det jeg/vi fikk:

Isak poserer sammen med noen av julekortene vi fikk, lesestoff og søte småting. De to kattene er salt- og pepperbøsser. Mon tro om giveren kjenner meg? ;)


Har lenge sikla på Rosina Wachtmeister-servicene, men egentlig bestemt meg for at jeg ikke skal kjøpe det. Jeg har jo egentlig nok servicer...

Og dette fotografiet fikk jeg av broren min:

Er det ikke vakkert?

Vel, da vil jeg ønske dere alle et riktig godt nytt år, og tusen takk til mine venner for året som har gått.

4 kommentarer:

 1. Utstilling er slitsomt, og det blir lange dager. Det er ikke akkurat ferie å reise på utstilling. Etter utstillingene jeg har vært på er jeg sliten og trøtt når mandagen kommer.

  Det virker som om maine coon er en populær rase å kjøpe for nye katteeiere.

  Jeg har aldri likt å være ute på byen nyttårsafen, og jeg må innrømme at jeg er ferdig med tiden på byen for å feste hver nyttårsafen. Det er mye koseligere å være hjemme sammen familien med god mat og drikke;=)

  I morgen venter vi besøk av søsteren min, mannen hennes og niesene mine. De skal overnatte hos oss til 1.nyttårsdag. Selvfølgelig blir det kalkun til middag;=)

  Fine julegaver du har fått!

  Ha en fin nyttårsfeiring i morgen, og et godt nyttår til deg og dine;=)

  SvarSlett
 2. På de årene jeg har holdt på med oppdrett er populære katteraser forandret seg. Da jeg begynte med utstilling og oppdrett i 2006 var det bengaler som var populære katteraser. Dette har dabbet av de siste årene, og det virker som om maine coon er populær nå.

  Til oss blir det ikke kull før senest høsten 2010 (mellom Nadina og Carlos). Jeg stresser ikke med å få kull nettopp fordi jeg vet at det er vanskelig å få solgt kattunger. Jeg tar det som det kommer.

  Det samme med utstillinger også. Det blir utstilling i Trondheim, og KKMN sin utstilling (som også skal finne sted i Charlottenlunchallen). Ved disse to utstillingene i samme by sparer jeg penger, for vi slipper overnatting. Det betyr at jeg kan vurdere utstilling i Østersund eller Umeå.

  Nå kjenner jeg det er kjempegodt med ferie fra utstilling, men når utstilling i palmehelgen nærmer seg blir jeg giret igjen.

  Den tiden med uteliv på nyttårsaften er forbi lengst. Det er mye koseligere å kose seg hjemme med sin kjære!:) Min mor, min søster, hennes mann og min yngste nevø kommer på middag til oss i morgen. Det er sikkert ikke overraskende at vi også skal ha kalkun!:)

  Kjempekoselig å lese om julefeiringen deres!:)

  Kjempefint bilde av Isak!:) Vi fikk også kjempemasse fint: Laken, sengetøy, presskanne, 3 konfektesker, lue, leppestift og ikke minst ny mobiltelefon fra min kjære mann!:)

  Ønsker deg og din kjære en kjempefin nyttårsaften, og et riktig godt nytt år!:)

  Klem fra Toril

  SvarSlett
 3. Kjempeartig å lese, jeg tror jeg må stjele idèen å skrive litt om mine planer i min blogg også :0)

  Håper jeg klarer å få sett deg i 2010 selv om du kanskje ikke stiller så masse. Håper iallefall å få møtt deg i Trondheim?

  Stor klem til dere begge! Tusen takk for vennskapet ditt, og håper du får et supert 2010 vennen.

  Sissel

  SvarSlett
 4. Godt nyttår :-)

  Takk for kommentar på bloggen min. Du har nok rett i at det er fornuftig med et lite broderi ved siden av det store. Hadde jeg ikke funnet fram det lille broderiet, er jeg redd hjortene hadde blitt et UFO....

  Ser vi har et felles nyttårsforsett... Nemlig å komme i bedre form. Jeg har nå egentlig et par stykker til, tror jeg, he he... Må bare bli helt enig med meg selv først, men regner med i alle fall to til....

  SvarSlett