fredag, juni 24, 2011

Gravkammer og Klokkemakeren

Har i det siste fått lest to romaner. Den ene var Gravkammer av Kate Mosse og den andre het Klokkemakeren og er skrevet av Gert Nygårdshaug.

Dette er nok en bok som har blitt til i kjølvannet av Da Vinci-koden, men prøver å komme opp med en annen teori rundt funnet av bevisene til at teorien i DaVinci-koden er sann. Rimelig tynt i såfall, og er romanens største svakhet. Selve historien er spennende og boka er vanskelig å legge fra seg. Det er også blanda inn litt mystikk, og dette er gjort på en svært god og troverdig måte. Skulle jeg gitt terningkast, ville jeg ha gitt en 4, og årsaken er rett og slett at henvisningene til DaVinci-koden ble for søkt.

Den andre boka leste jeg ut i dag. Tusen takk til Gert Nygårdshaug som nok en gang har gitt meg en herlig leseopplevlse. Her har forfatteren drodlet og lekt seg med begrepet tid og rom, og laget en interessant fortelling om et, egentlig, tungt og filosofisk tema. Romanen minner meg litt om Sofies Verden, med sine filosofiske krumspring, men mye mer lettlest, og så er den langt fra like tykk.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for tipset av bøker jeg kan lese i ferien min!:) Om sommeren når jeg har fri elsker jeg å kose meg med bøker å lese!:) Ønsker deg en kjempefin fredags kveld, og en riktig god og fin helg!:)

    Klem fra Toril

    SvarSlett