onsdag, juni 15, 2011

Hekledilla?

I løpet av utstillingshelga hekla jeg to luer; en blå og en rosa, og kom halvveis på en ny en. Den ble ferdig med i kveld. På den siste prøvde jeg å hekle opp resten av det blå garnet, så derfor fikk den en blå stripe på toppen.


Tidligere har jeg hatt med meg broderiet når jeg er på utstilling, for å ha noe å koble av med, men har nå erfart at hekling er et bedre alternativ; i hvert fall så lenge jeg slipper å følge et mønster. Og det er lett å legge fra seg, og tar ikke så stor plass, og det er heller ikke så mye garn og hjelpemidler å holde styr på.

Må si det er gøy å gjenoppdage hekleteknikken. Hadde håndarbeid som valgfag på ungdomsskolen, og en gang ville håndarbeidslæreren at vi skulle hekle sekskanta biter som skulle bli til et stort veggteppe som skulle henge i kjellernedgangen på skolen. Disse sekskantene besto av fastmasker og luftmasker, og vi ble skikkelige eksperter på disse lappene til slutt. Og siden har jeg ikke rørt en heklenål, og ettersom interessen for hekling har vært totalt fraværende, er det ikke mye jeg husker lenger. Men nå kan jeg, forhåpentligvis påstå at jeg behersker fastmasker, staver, halvstaver og smygemasker. De tre første luene jeg har hekla var i halve staver, og den siste, den hvite med en enslig blå stripe, er i staver. Plagget blir fastere med halve staver; altså - hullene blir ikke fullt så store, så jeg vil tro det vil være mer stabilt. Så nå er det vel luftmasker igjen? Mamma fortalte i går at hun hadde funnet en pose med heklegarn på loftet til mormor. Synd om det garnet blir kasta... Kunne jo vært morsomt å hekle noe pent ut av det? En duk eller noe sånt...

Sant og si, hekle luer er kjedelig, men greit når jeg må ha noe i hendene.

Den aller første lua jeg hekla, er hekla i et garn som heter Duett. Dette garnet består av like deler ull og bomull, men er nå gått ut av produksjon. Denne lua har jeg gitt bort til ei jente som bor i Harstad. De tre andre luene er hekla i Kashmir Alpakka fra Sandnes. Garnet er veldig mykt, og svært godt å hekle av.

Det morsomste med hekling er vel at jeg på nytt har en god grunn til å gå inn i en garnforretning, og sist jeg var innom, fant jeg disse to skattene:Blir nok ei lue ut av dette også...

2 kommentarer:

 1. Du og du så kjempefine de luene der var!:) Du er kjempeflink, og jeg er kjempeimponert over det du lager!:)

  Ønsker deg en kjempefin torsdag!:)

  Klem fra Toril

  SvarSlett
 2. Flink du er;=) Jeg likte luene veldig godt!

  Ønsker deg en fin lørdag;=)

  SvarSlett