søndag, mars 18, 2012

Nytt til både meg og kattene

Har en god stund ønsket meg den lille broderikommoden fra DMC i mahogny, men den er jo jettedyr. Det har heller ikke vært noe å tjene på å kjøpe den i utlandet heller, for det jeg kunne ha spart på selve kommoden ville ha forsvunnet i porto og toll.

I forrige uke fikk jeg et tilbud fra en brodeributikk der de hadde satt ned kommoden med 50 %, og de har fast porto og ekspedisjonsavgift, så jeg kom veldig billig ut av det. Kommoden er full av broderigarn, og det øverste rommet; bak DMC-logoen, er det plass for sakser, nåler og sånne ting. 


Min nye kommode og den nyeste kattesenga

Men det er ikke bare jeg som har fått noe nytt. En ny katteseng har sett dagens lys, og her er det Birrahgnooloo som prøvesitter den. Jeg er meget fornøyd med den, og håper kattene også liker den. Litt større enn den første jeg hekla, så forhåpentligvis er det plass til flere katter i denne. 
Til høyre er kattesenga som mamma hekla, og til venstre den andre kattesenga jeg hekla (sort/gul).


Birrahgnooloo spekulerer på om den nye senga kan brukes til noe vettugt.
Har fått spørsmål om jeg vil dele oppskrifta på kattesenga, og det gjør jeg gjerne :) Det er ikke noe hokus-pokus, og egentlig har jeg ikke en oppskrift en kan følge til punkt og prikke. Det er mer prinsippet, men noen prinsipper prøver jeg å følge.

Måten jeg kom på å lage en katteseng dukket opp da jeg lærte å hekle en lue. Så egentlig er disse kattesengene mine forvokste luer.

Et forsøk på en hekleoppskrift:
Garn: Iglo Soft Trysil garn (kan fås kjøpt på Europris): ca 10-12 garnnøster.
Heklenål nr 8

Legg opp 5-6 luftmasker, samle til en ring.
1. runde: Hekle 10 masker rundt ringen (behøver ikke feste dem i maskene i ringen) slik at det blir tett.
2. runde: Hekle to masker i annen hver maske.
3. runde: Hekle to masker i hver tredje maske.
4. runde: Hekle to masker i hver fjerde maske
5. runde: Hekle to masker i hver femte maske
ETC til du mener at bunnen er stor nok, men husk at bunnen vil krympe 1/3 etter toving.

Hvis bunnen ikke blir padde flat, så gjør ikke det noe, men den bør heller ikke bli for buet - da er det bedre å øke oftere eller la vær å øke så ofte, men dette må tas på feelingen.


Deretter er det bare å hekle rundt og rundt til kanten er dobbel så høy som du vil ha den. Husk nå også på at 1/3 vil forsvinne etter toving.

Tov mesterverket, og tørk det over en form. Jeg har brukt både  fôrbøtter og kasseroller. Når senga er tørr nok, brettes kanten dobbelt slik at den blir stødig.


På den røde kattesengen hekla jeg til sammen 10 runder i bunnen, og kanten ble 30 cm høy før jeg ga meg. Det er plass til en svær katt eller flere små. Katter liker å ligge litt trangt, så hvis katten skal ha senga alene, kan den godt være litt mindre, hvis du da ikke har en kjempestor katt da.

En annen ting; ikke alle vaskemaskiner tover likt, så her må en prøve seg fram. Mammas vaskemaskin tover kraftig på 40 grader, mens jeg må ha min på 60 for å få et godt resultat, og da har jeg også på maks omdreiningshastighet.

1 kommentar:

  1. De kattesengene er kjempelekre! Tusen takk for at du delte oppskriften, og jeg tror jammen meg jeg på i vei å kjøpe meg garn nå! Har tenkt på å kjøpe en ny katteseng siden vi måtte kaste den gamle. Den var så skitten og fæl. Nå har jeg god unnskyldning for å lage ny, og det kan jo være kjempegøy å gi bort også. Jeg må ha håndarbeid til påsken.

    Ønsker deg en kjempefin søndagskveld!:)

    SvarSlett