lørdag, april 14, 2012

Taming Liv

Det er ikke så ofte jeg leser bøker på engelsk, men da denne kom ut kunne jeg ikke bare la den gå fra meg. 
Romanen er skrevet av ei Østfold-dame som har bodd i California de siste 15 årene. Jeg har lest noveller av henne tidligere og liker stilen hennes godt. 

Selv om jeg ikke er så vant til å lese romaner på engelsk, så opplevde jeg det som ingen hindring med denne romanen. Språket fløtt fritt og lett, og for meg ble det en ekte page-turner. Jeg klarte rett og slett ikke å legge fra meg boka før det ikke var flere sider igjen.  

Jeg har mye positivt å si om denne boka, og anbefaler den gjerne - særlig hvis du elsker å lese bøker som inneholder både spenning og romantikk, og som synes det er helt greit at romanen har en positiv slutt. 

Det var en del elementer som minna meg om stilen til Margit Sandemo, bare mer moderne, så kanskje har Sandemo fått en verdig arvtager i Laila Norum? 

"Taming Liv" handler om ei jente som blir satt ut i skogen av sin far for å dø, men som mot alle odds overlever. Etter hvert kommer hun i kontakt med mennesker igjen, men tørr hun stole på dem? Vi følger jenta fra hun blir født, til faren forlater henne ute i skogen, hvordan hun mot alle odds klarer å overleve ute i den barske villmarka, og til hun på nytt må lære seg å forholde seg til mennesker igjen. 
Det er en sterk fortelling, og det var ikke fritt for at jeg måtte tørke bort noen tårer underveis.

Ønsker du å lese romanen også? Du kan få kjøpt den direkte fra forfatteren på: http://lailanorum.com (signert) eller hos http://amazon.com. 


2 kommentarer:

  1. åååå den burde jeg absolutt ha hatt :D

    SvarSlett
  2. Ja, Synnøve, denne ville du nok ha likt :)

    SvarSlett