lørdag, september 01, 2012

Follow Me #2, Sjal og babysett

Så skriver vi 1. september og jeg tenkte jeg skulle vise fram hva jeg har liggende i håndarbeidskurven min per dags dato.


I kurven ligger det et broderi som heter Follow Me #2. Det er i et sett på tre, og jeg broderte ferdig det første for noen år siden. Det ligger også to sjal-prosjekter i kurven; ett hvitt og et lyseblått. Det lyseblå er i samme modell som det rosa jeg hekla tidligere i år som jeg er helt ferdig med, og det hvite fant jeg mønster på i Familien #14.
Med det hvite sjalet får jeg trening i å lese hekleoppskrifter; noe jeg aldri har gjort før. Takket være tolkingshjelp av mamma, går det greit.

På det hvite sjalet begynner jeg øverst og jobber meg nedover mot spissen, og på det lyseblå er det motsatt. Fordelen med det lyseblå er at jeg kan hekle det så langt som jeg vil/orker, mens det hvite har jeg allerede bestemt meg på forhånd hvor stort det skal være. Begge metodene har både sine ulemper og  fordeler.

Lyseblå:
Fordel: Kan gi meg når jeg syns sjalet er stort nok.
Ulempe: Risikerer å gå lei for tidlig ettersom hver runde blir lengre og lengre

Hvit:
Fordel: Herlig å se at hver runde går kjappere og kjappere
Ulempe: Kan fort bli kjedelig i starten da det tar lang tid før man er ved enden og kan snu.

Jeg hekler kun når jeg kjører tog, er passasjer i bil, er på besøk, sitter på et venteværelse eller er i et møte. Og når jeg er hjemme, broderer jeg. Årsaken er at jeg syns brodering er mer spennende, men ikke så lett å ta med bort i og med at jeg kan bli litt innadvendt når jeg holder på. Hekling er mer tidtrøyte, og går av seg selv - stort sett.

Og så må jeg jo få lov til å vise fram et av mammas siste prosjekter:


Hun syntes settet var så søtt at hun bare måtte strikke det, men hvem som skal få det, det vet hun ikke enda. Etter at hun var ferdig med strikkinga og monteringa, sendte hun settet til meg for at jeg skal brodere på pynten. (Enda ikke funnet ut hvordan jeg snur bildet her på Blogspot. Bildet ligger riktig vei på min PC, men det hjelper tydeligvis ikke :(  )

Så jeg blir nok ikke arbeidsløs i september heller ser det ut for ;)

2 kommentarer:

  1. Så flott sett din har strikket :D
    Skulle ha heklet litt sjal ja..

    SvarSlett
  2. Jeg er ingen sjalbruker, men ser ut som om jeg blir nødt til å begynne å bruke det ;)

    SvarSlett