I fjor bestilte jeg tre rye-pakker på eBay, for da fikk jeg lyst til å prøve meg på å knyte ryer. Gale meg satte i gang med dette:
Etter å ha studert teknikken på YouTube, fikk jeg endelig til å knyte mine første knuter, og etter hvert gikk det enklere og kjappere. Og nå, på slutten av prosjektet, satt teknikken i fingrene.
Ble ferdig med det for to dager siden, og som vanlig føler jeg et sterkt savn når jeg ferdigstiller et prosjekt, og behovet for å starte på et nytt er temmelig sterkt.
Mitt neste prosjekt ble dette:
Hadde jeg vært smart, hadde jeg begynt med dette! Nå som teknikken sitter i fingrene, gikk dette prosjektet lekende lett, og jeg gjorde det ferdig i dag. Det med sommerfuglen måler 30x30 cm, mens det store måler 55x80 cm.
Begge stoffene var påmalt, men det var med et sort/hvitt mønsterark til sommerfuglen, slik som det bruker å være med til korsstingsbroderier.
De to andre jeg har liggende, er på sånn noenlunde samme størrelse som sommerfuglen, så jeg ser ikke mørkt på å sette i gang med å knyte dem.
Og i dag kom jeg over denne:
Er den ikke søt? Det måler 40x50 cm. Vi får se om jeg bestiller den, men først skal jeg gjøre ferdig de to siste, og for alt jeg vet så har jeg gått lei av ryeknyting inntil da ;)
Helt sant at dette er første gangen jeg prøver meg på ryeknyting er ikke helt sant. Vi laga ei ryepute på barneskolen, men da brukte vi en annen teknikk. Så vidt jeg har forstått, finnes det to metoder å knyte ryer. Den ene metoden benytter du deg av ei stor, stoppenål lignende nål med bøy på tuppen. Og for å få trådene like lange, så knyter du rundt en linjal eller lignende. De som er skikkelig erfarne innenfor denne metoden dropper linjalen. Når jeg laga disse to ryene, brukte jeg en ryekrok. Du er den på bildet av sommerfuglen. Og garnet som fulgte med kit'ene var ferdigkutta. Begge disse teknikkene kan du finne instruksjonsvideoer av på YouTube. Tips: søk på "latch hook". (Har du lyst til å prøve deg på ryeknyting, så finnes det mye billig å velge i på eBay også)
Et par erfaringer har jeg gjort meg av å knyte disse to teppene. Det største består av ullgarn, og det andre av akrylgarn. Jeg foretrekker helt klart å jobbe med ullgarn. Firmaet som hadde satt sammen sommerfugl-pakken, har vært veldig flinke til å beregne hvor mye garn jeg behøver for å få ferdig bildet. Faktisk så flinke at jeg var lettere nervøs på slutten for at det ikke var med nok garn.