mandag, juni 22, 2009

Juni-krim

I begynnelsen av juni var vi en tur i Sverige, og i en matvarebutikk plukket jeg med meg denne boka:

Så langt vil jeg påstå at denne er den beste boka fra Camillas hånd, som jeg har lest. Og det er jo litt morsomt å kunne skryte av at jeg har lest den på orignalspråket ;) På norsk heter den "Havfruen".

Handling:
En mann forsvinner sporløst, og Patrik Hedström og hans kollegaer jobber for å finne han. Tre måneder senere blir han funnet fastfryst under isen. En av mannens venner, forfatteren Christian Tydell, mottar anonyme hatbrev, og etter hvert blir det klart at disse hatbrevene og mordet har en sammenheng. Og sporene de finner, viser seg å føre dem til fortida.

Mens jeg leste boka, hadde jeg en følelse av at jeg har sett filmen, men det er da ikke så lenge siden den kom ut?

Denne boka leste jeg ut i går kveld:


Jeg begynte å lese på denne romanen før Sjöjungfrun, men jeg ble etterhvert klar over at det ikke er lenge siden den gikk på norsk TV, og jeg husket mye av handlinga. Men nå i helga har jeg tatt fram boka igjen, med det mål å få lest den ut. Jeg bare måtte, for jeg hadde glemt hvem som var morderen. Hvis jeg ikke tar feil, så er denne romanen den første av Camilla Läckberg som er oversatt til norsk. Det skal finnes en bok til av Camilla, og den heter "Isprinsessan" på svensk.

Handlingen i Predikanten foregår i Fjällbacka, og som vanlig er det Patrik og hans team som får i oppdrag å løse mysteriet. Og på Camillas kjente vis, hopper vi fram og tilbake i tid. Romanen starter med at en liten gutt leker i Kungsklyftan, stedet er kjent fra Ronja Røverdatter-filmen. I denne kløfta finner han en død kvinne. Når politiet kommer for å granske åstedet, oppdager de to skjeletter til under kvinneliket.

Det er bok til på gang fra Camilla Läckberg som heter Fyrvaktaren, og hvis de ryktene jeg har hørt stemmer, skjer det i Sverige nå til høsten.

4 kommentarer:

  1. Havfruen har jeg ikke lest, spennende. Får se etter den i bokhandelen nå da, jeg mangler noe å lese på

    SvarSlett
  2. Leser på Predikanten om dagen jeg og! Foreløpig er den veldig engasjerende :)

    SvarSlett
  3. Predikanten er bra den, men mitt problem ble at jeg har sett filmen først ;)

    SvarSlett