mandag, november 30, 2009

Uke 48

Ungene til Wangari vokser og trives, men livet i babykassen begynner å bli kjedelig, og de begynner å bli litt vel aktive. Har funnet navn til tre av dem, og temaet blir Kenyanske nasjonalparker. Odd har besøkt tre av dem; Masai Mara, Amboseli og Tsavo, så selvfølgelig må jeg jo kalle opp ungene etter disse parkene. Så var det navn til den fjerde… Det er mange nasjonalparker i Kenya, så det er ikke der problemet ligger; men i det å bestemme seg for ett av de andre.


Birrahgnooloo


JAS Gripen i et rolig øyeblikk.

Nikolai, den blå gutten til SeaSide, har ikke vært helt i formen. For et par uker siden kom SeaSide i løp; noe Nikolai ikke taklet særlig pent. Plutselig fikk han ikke amme når han var sulten, ikke fikk han kos eller vask heller, og mora hans rulla bare rundt på gulvet og gjorde seg lekker for en imaginær, flott hannkatt. Nikolai nekta å spise, og vann var slettes ikke et godt nok alternativ til morsmelk; tydeligvis. Uten mat og vann duger som kjent sagt ikke helten ikke, og han ble fort slapp.

Nikolai varmer seg ved peisen

Mitt ønske var å få han til å drikke selv, og fant til slutt en ”drink” han syntes var nammis. Ettersom han nekta å spise tørrfor, måtte jeg stenge han inn i et bur sånn at han kunne få spise BRIT våtfôr i fred. Det våtfôret er visst utrolig godt tydeligvis; særlig den med tunfisk, så skulle han få ha maten i fred, måtte jeg bare stenge han inne. Så endelig fikk jeg mat i lillegutt; som fikk kallenavnet Blåbær, men problemene var ikke helt over enda. Magen hans tålte ikke maten, så han ble veldig løs i magen, noe som igjen førte til dehydrering. Har heldigvis lært meg et par triks i løpet av de få årene jeg har vært oppdretter, så jeg fikk nå skikk på magen hans, og i går, leverte han en perfekt kabel i doen for første gang på veldig lenge. Det er også tydelig at han er på bedringens vei, for han har blitt mer interessert i å leke, han spiser kattemat fra kattekoppen og drikker vann. Ikke er han like kosete og avhengig av meg heller slik han har vært i det siste. Kjenner fortsatt ryggtakkene, men han har begynt å legge på seg, og snart er han nok ikke noe blåbær lenger; men en Blåmann eller Nikolai eller Nikkos; kjælenavna han hadde før han ble syk.

Nora og Nattis

Nora, søstra til Nikolai, er ei tøff jente og hun vet å bite fra seg. Noldus er en liten villbasse, men vil ikke si han er så veldig tøff. Nora har satt seg i respekt, så henne lar han stort sett være i fred, men vil han banke opp noen, går han løs på Nattis, som er litt lettere å banke.


Ivan


Isak vasker seg mellom tærne


Den 27. november ble to kvigekalver født; og de fikk navna Suzana og Vilja, så det er ikke bare her i hovedhuset det er småttiser som regjerer.


Vilja


Suzana


Ambrosius. (Oksekalv født for to uker siden)

For tiden har vi bare tre kalver i fjøset, men vi venter flere nå utover.

5 kommentarer:

 1. Uff.. stakkars lille blåbæra.. glad det er bedring. Er ikke morsomt når en liten en ikke vil.
  Klem til dere alle. Flotte bilder :)

  SvarSlett
 2. Sant det Synnøve, men han har nettopp løpt tulling her på gulvet sammen med brødrene sine. Akkurat nå sitter han tett inntil peisdøra og koser seg. Godt å ha han i toppform igjen :D

  SvarSlett
 3. Huff da!:( Håper det går bedre med lille blå nå. Kjempefine bilder av N-kullet!:)

  Kjempegøy å se bilder fra livet i fjøset også!:)

  Ønsker deg en fin dag videre!:)

  SvarSlett
 4. Jeg stjeler bilde av Suzana!!! Fortsatt god bedring til lille Blå!!

  Sissel

  SvarSlett
 5. Koselige bilder Ororina;=) Nydelige bilder av kattene. Det er blitt så store. Tiden med kattunger i hus går alt for fort.

  Søt kalv;=)

  Jeg ønsker også god bedring til lille blå;=)

  SvarSlett