fredag, oktober 29, 2010

Luksus-lapskaus

Årets elg har endelig kommet i hus, og denne uka bestemte vi oss for å lage sesongens første elg-middag. Valget falt på Stroganoff-gryte. For noen år siden klarte mamma å snoke til seg oppskrifta fra søstras eks-svigerforeldre, og vi falt alle for retten. Og sant og si, det tar ikke så veldig mye lengre tid enn om vi skulle brukt TORO sin versjon. Kjøttet må få koketida si lell den.

Etter at gryta var spiseklar, tenkte jeg veldig mye på hvordan jeg skulle dandere dette for at det skulle se lekkert ut. Beklager å måtte si det, men gryteretten forsvant før jeg rakk å ta noen bilder til bloggen ;P

Har vært på nett nå for å se om jeg kan snoke til meg et bilde av en Biff Stroganoff som var pent dandert, men fant egentlig ikke noen som lignet på mitt ferdige produkt... Og ikke fant jeg "min" Stroganoff-oppskrift noen steder heller.

Her er min oppskrift:

Leander Stroganoff:
ca. 400 g storfekjøtt, skåret i terninger eller skav
1 liten løk - hakkes
2 fedd hvitløk - hakkes
6 dl fløte
1 lite glass med tomatpuré
Sopp (sånn akkurat passe)

Ha ingrediensene i en kasserolle og kok opp. La gryta småputre i 2 timer; eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.

Kjempegodt med en tomatsalat til, og kan også serveres med potet, ris, pasta, brød. Men holder man seg til kun salat som tilleggsrett, så kan retten inngå i en lav-karbo diett, og pureen kan kanskje byttes ut med tomatjuice hvis man vil ha litt færre karbohydrater? (Mener det er 13 karbohydrater per 100 gram tomatpuré og bare 3 gram i tomatjuice)


3 kommentarer:

 1. Så hyggelig at du ville bli følger hos meg. Ettersom jeg har en give away gående fikk du da automatisk et lodd i mitt lotteri. Og du var faktisk min følger nr. 50 og dermed gir jeg deg et ekstra lodd :) Håper du synes det er ok?

  SvarSlett
 2. Nam, nam!:P Nå ble jeg kjempesulten her!:) Den så kjempegod ut!:) Jeg ønsker deg en kjempefin fredag, og en god helg!:)

  Klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
 3. Hagen i Grubba: Tar gjerne i mot et ekstra lodd jeg :D

  Hakrilas: Eks-svigerfamilien til søstra mi spiser denne retten på julaften.

  SvarSlett