torsdag, oktober 14, 2010

Noen ord om fedme...

Jeg har i lengre tid tenkt at jeg skulle blogge om overvekt, for det er så mange rare oppfatninger omkring problemet. Nå i det siste har Kari Jaquesson skapt en del furore med sine utspill om at tjukkasser kan skylde seg selv for at de er feite. Javel?

Her er noen blogginnlegg som gir Kari svar:

Dette blogginnlegget er skrevet av ei som har følt det på kroppen:

Dette innlegget er skrevet av VGs helsejournalist:

Og her er hva Magnus Strømmen, som journalisten over henviser til, sier:

Jeg har selv møtt Magnus, og mitt inntrykk er at han vet nøyaktig hva det hele går ut på. Han forstår virkelig problemet, men så har han nå møtt en god del med sykelig overvektige også i sin jobb ved St.Olavs.


1 kommentar:

  1. Dårlige kostvaner skyldes ofte at en ikke har bedre råd økonomisk. Også rusproblematikk handler bla. om det å føle at man ikke strekker til, så hvem har egentlig skylda for at noen ikke klarer å leve sunnt, og for den sak skyld kankje ender opp som overvektig.
    I Norge er penge avgjørende for om du kan kjøpe sunn mat, eller noe så bassalt som en f.eks. en par øl dvs. produkter som er ekte lissom en “skovl er en skovl og en spade er en spade” begrepet. 4 normale tomater (det som så fint kaldes for økologiske tomater koster rundt femtilappen, så hvis du vil lage en god tomatsuppe med ordentlig innhold til vennene dine har du blitt kvitt nærmere 500 kr. Norge? I Oslo er det billigere for ungdommene å bruke 200 lappen de har fått med seg hjemmefra på dope på gata enn som 5-6 øl på pubben. Økonomisk diktering ødelegger helsen til folk og kapitalistene? Norge er vilde vesten kun overgått av et enkelt land i Europa når det gjelder matpriser bare ingen som vil tro på det, eller alle bare bukker og takker – neste og det mener jeg er absurd at nå skal folk flest betale ekstra avgift bare fordi de ikke har bedre råd. Det er derfor jeg må ta meg en ekstra røyk iblant.

    Midt oppe i hele greien… så klart folk trenger seg en røyk eller trøstespiser når det egentlig går opp for en hva du blir utsatt for etter det faktum at alle disse kapitalistene må tilfretsstilles, og siste bonus på egget får du gjennom ennå mere innbetaling av avgift.

    Den norske staten kan spare mye hvis alle priser på sunn mat blir tvunget ned. Sunn mat og gode vaner bør være et alternativ for alle, det burde ikke være nødvendig å ruse seg for å komme en liten stund bort fra det som faktisk er Norge, problemet i all dette er er at i Norge kan folk med lite penger ikke leve sunnt eller sagt på en annen måte, det regnes som deluxe hvis du bare ønsker noe som er normalt.

    SvarSlett