torsdag, september 29, 2016

Sykt god gås

Det jaktes på kortnebbgås her i området om høsten. Og etter jakta i fjor, fikk vi tak i to gjess. Disse fant jeg igjen i fryseren for et par dager siden, og i dag endte de opp i kjøttgryta. Hva det smaker? Tja... en blanding av elg og kalkun kanskje?

Sammen med gåsa hadde vi brunsaus, kokte poteter, gulrot, rosenkål og brokkoli, og soppstuing. Selve gåsa ble kun krydret med salt og pepper.

Hvis rett skulle vært, burde jeg kanskje tatt bilder av måltidet; både under tilberedning og etter at det var dandert kunstnerisk på middagstallerkenen. Det er bare det at det er litt vanskelig å få det til å se lekkert og fristende ut med vanlig fotoutstyr. Vi hadde heller ikke spist så veldig mye tidligere på dagen, men gått og venta på at gåsa skulle bli ferdig. Kjøttet kan være seigt, så vi valgte å langtidskoke den i leirgryta i håp om at den skulle bli mør og god; og det lyktes vi med :) Det er sikkert tusenvis av oppskrifter og tips om hvordan tilberede gås på best mulig vis, men når du har fire sulte katter som gjerne vil ha en smaksprøve, må ting gå kjapt fra kjøttet tas ut av posen til den skyves inn i stekeovnen.

Sånn ser den ut når den beiter og skravler nedenfor soveromsvinduet vårt hver høst:
Foto: NINA
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar