mandag, mai 04, 2009

KataStrofas katastrofe

I helga har virkelig KataStrofa og hennes venner overgått seg selv i påfunn!

Innbyggerne i Pet-by, med ordføreren i spissen, har plantet en hel skog i utkanten av byen, og denne skogen har blitt byens store stolthet. Vel, akkurat nå er denne skogen historie, og det takket være siste påfunn fra våre kjære små venner…

Det hele begynte med noe så uskyldig som en opera… Forrige helg gikk jeg og KataStrofa i operaen for å se ”Valkyrien” av Wagner. I dagene etterpå, løp KataStrofa utkledd som en valkyrie og lekte at hun var Brunhilde. Jeg og de andre pet-mødrene gjemte unna alt som kunne brukes som spyd, for ingen av oss hadde særlig lyst til at de andre pet-ene skulle bli stukket av Brunhilde.Uten spyd og skjold ble det etter hvert kjedelig å være valkyrie, så da foreslo Jawa at hun kunne være viking. Han hadde nemlig lest i en bok om en viking som seilte til Amerika hvor han møtte indianerne.
Ideen om en skogstur ble til mens de lekte viking og indianer, men skulle de ut for å overleve i skogen, så måtte de jo kunne gjøre opp ild. Nå har både Jawa og KataStrofa totalforbud mot å leke med ild, og KataStrofa vet at hvis hun trosser dette forbudet, blir det husarrest på henne i en hel uke.
Jawa og KataStrofa la hodene i bløt for å prøve å komme på en måte å omgå dette forbudet på, og etter en liten stille stund utbrøt Jawa: ”Hva om vi spør Oldemor om å bli med å leke i skogen?”

For et par dager siden, kom Rocky innom med ei søt ugle til KataStrofa. KataStrofa glemte helt det med Vikinger, og løp og henta trollmannhatten sin, for nå skulle hun være Harry Potter. Men til hennes skuffelse fant hun bare en hatt som ligna på Harry Potters kostyme. Jeg prøvde å overtale henne til å ta på blåklokkekjolen, så kunne hun være Ginny i stedet. Oldemor, Amarant og Knold, KataStrofas venner, falt for Harry Potter-leken, og alle tre ville være Harry Potter. Knold gikk så langt at han tegna et lyn i panna si. Men KataStrofa gikk lei av å være Ginny, og endte opp som indianer hun også, slik som Jawa.


To indianere: Jawa og KataStrofa


Knold og KataStrofa. Sjekk det fine lynet i Knolds panne.

De tre Harry Potterne syntes ideen om skogstur hørtes spennende ut, og hev seg med. Oldemor skulle ordne med mat og Amarant skulle ta med drikke. Og Knold, som nå trodde han var Harry Potter, lovte å trylle fram ild til bålet.

KataStrofa ba også med seg Rocky, som skulle være Davy Crockett. Rocky hadde sine tvil om at disse leke-Harry Potterne skulle klare å trylle fram ild, så han snek seg en tur på butikken og kjøpte et tent stearin-lys som han tok med seg. Det er så smart sånn i butikkene i Pet-by, at skal du ha et stearinlys så er det tent når du kjøper det, og det brenner like intens hele tiden, og slukner aldri.


KataStrofa og Rocky legger planer

Det ble en koselig skogtur med god mat og drikke, og jo da, Knold klarte å trylle fram ild slik at de fikk tent bålet; til KataStrofas og Rockys store forbløffelse.

Mørket senket seg, og de satt rundt bålet og fortalte historier. Under en av historiene til Oldemor, som handlet om alver, snek KataStrofa seg bort fra gruppa, lette fram stearinlyset i Rockys ryggsekk, og løp rundt i mørket med lyset over hodet. De andre trodde de hadde fått besøk av en lysalv, men Oldemor skjønte bedre. ”KataStrofa!” ropte hun forferdet, ”du kan jo snuble!” Og akkurat da gjorde KataStrofa nettopp det; hun snublet, og lyset trillet ut av hånden hennes og bort til en tue med knusktørt løv som lå på bakken fra forrige høst. De prøvde å slokke brannen med grener og vann, men ilden lot seg ikke slokke, og den spredte seg med rekordfart. Så pet’ene måtte gi opp å prøve å slokke, og heller komme seg ut av skogen og i sikkerhet.

I løpet av et par timer var pet-bys kjære skog historie.

2 kommentarer:

  1. Nei og nei :-( Disse rakkerne klarer visst ikke aa holde seg unna troebbel.

    SvarSlett
  2. Party @ Oldemor's!

    http://petsocietyfun.blogspot.com

    Yahooo..... :)

    SvarSlett