fredag, desember 09, 2011

Julemarked i Tallinn

I begynnelsen av desember ble jeg og mamma med på en busstur til Tallinn. Det ble en fin opplevelse, og her er bildene mamma tok mens vi var i Tallinn.


Photobucket
Dette er hotellet vi bodde på, og vi hadde vårt rom i 20. etasje. Det er nesten helt øverst det. Men vi hadde flott utsikt da. Den kan vi ikke klage over :)

Photobucket
Utsikt over Tallinn og havna fra hotellrommet
Photobucket
Og ja, det var laaaaangt ned...

Turen starta natt til onsdag den 30. november, og vi var ikke fremme i Stockholm før på ettermiddagen. Deretter gikk vi ombord i ferja som tok oss med over til Tallinn.

1. desember på formiddagen var vi fremme i Tallinn, og bussen kjørte oss først til et stort kjøpemarked som lå litt utenfor selve bykjernen. Ülemiste het kjøpesenteret, og her fant vi mye spennende og interessant. Så ja, det ble shopping! Jeg var jo i himmelen for jeg fant hele tre dyrebutikker i ett og samme kjøpesenter. Akkurat det er jeg ikke særlig godt vant med.

Etter at vi hadde fått tildelt hotellrom, tok vi oss en tur ned i kjøpesenteret som lå i tilknytning til hotellet. Her var det veldig mange kjente kjedebutikker, slik som Zara, Nike, Tommy Hilfiger, Vero Moda etc. og prisene var deretter. Utenfor hver butikk sto en sekuritas, og det selv om butikkene også hadde tyverialarm.

Neste dag, fredag den 2. desember, tok vi oss en tur inn i gamlebyen av Tallinn, hvor vi også besøkte julemarkedet.
Photobucket
Jeg står foran en av inngangene til gamlebyen.


Photobucket
Blomstermarkedet med sine vakre farger. Plassert rett før du går inn i gamlebyen fra Viru-siden.

  Photobucket
En av de vakre gatene i gamlebyen. Bymuren fra innsida på venstre side.

  Photobucket
Gamlebyen er sterkt prega av hansiatisk arkitektur, og det er det en del kjøpmenn som utnytter ;)
I denne boden kunne du få kjøpt hanseatiske klær og diverse.

Photobucket
Torget i gamlebyen var omgjort til julemarked, med mange boder som solgte kun håndarbeidsprodukter, pepperkaker og gløgg. Her var det mye å se! Men det ble litt kjedelig i lengden å finne de samme produktene i flere av bodene.


  Photobucket
Et av de mange dekorerte juletrærne vi så mens vi var i Tallinn

Photobucket
Juletreet på torget. Vi fikk senere høre at dette treet hadde falt ned et par ganger, og de regna med at det ville skje igjen.

Photobucket
Tja... Kanskje jeg skal bli Estlender? ;) Fin drakt, og jeg kledde den, ikke sant?

  Photobucket
Mange av husene hadde flotte fasader, men denne hadde den flotteste av de vi så.

Photobucket
Litt usikker på hva det lille huset er godt for.

Photobucket
Vi fant nå i hvert fall den svenske ambassaden på vår rundtur rundt i gamlebyen.

På lørdagen tok vi oss en tur ned på et stort utendørsmarked hvor det var masse boder med enda mer håndarbeidsprodukter. Mange av varene hadde vi sett på dagen før, men vi fant også nye og spennende ting.  Mamma endte opp med en flott lilla jakke, og jeg... ja... det ble nå et par julegaver som jeg ikke kan røpe her ;) Senere på dagen ble vi med på en guidet rundtur, og fikk sett litt mer av Tallinn. Etterpå var det å gå ombord i ferja og starte på hjemveien.

Skal ikke se bort i fra at jeg og mamma kaster oss på en ny busstur til ett eller annet sted, men jeg må bare få lov til å glemme den lange bussturen først. ;)

Lyst til å vite mer om Tallinn?: Anbefaler denne sida: Old Town  in Tallinn 3 kommentarer:

 1. Kjempefine bilder fra Tallin! Koselig å se, og ut av å se bildene frister det med å reise dit en gang. Jeg har hørt fra andre at julemarkedet der skal være kjempeflott!:) Tusen takk for at du tok oss med på reise til Tallin!:)

  Ønsker deg en kjempefin fredag, og en riktig god og fin helg!:)

  Klem fra Toril

  SvarSlett
 2. Kanskje neste gang ta fly til Tallinn? Godt aa se at dere hadde en saa fin tur:D

  SvarSlett
 3. Ja, Eda, neste gang blir det fly ;)

  SvarSlett