torsdag, januar 24, 2008

Eleonora 24. januar 2008Ble ferdig med albuen til Eleonora nå i ettermiddag, og nå har jeg pålagt meg en pause i broderinga.
Har vært litt usikker på hvilken retning jeg skal gå når jeg broderer, for som regel så begynner jeg i midten og broderer meg opp til øverste høyre hjørne; for så å brodere meg nedover. Deretter starter jeg på toppen og beveger meg mot øverste venstre hjørne; for så å brodere nedover/resten. Men dette skal bli et avlangt bilde, og jeg har erfaring med at hvis alt som er øverst er ferdig brodert, så blir stoffet tungt når jeg holder på med det som skal være nederst.
Det er bedre å ha det tunge stoffet i fanget. Så derfor er jeg nå i ferd med å brodere meg nedover i stedet for oppover. Men det er jo bedre å brodere fra toppen og nedover. Blir mer effektivt har jeg inntrykk av.

Originalmønsteret til Eleonora besto av to store mønsterark som ikke overlapper hverandre. Det betyr at tunga må være rett i munnen når jeg arbeider ved skjøtene. Selve mønstrene har jeg kopiert over på 8 A3-ark; fire og fire av kopiene overlapper hverandre.
Jeg valgte å begynne på mønsterark 4 (nederste høyre del av mønsterarket som utgjør øverste del av broderiet), og deretter fortsatte jeg på mønsterark 6 (øverste høyre del av mønsterarket som utgjør nederste del av broderiet). Og i går begynte jeg på mønsterark 8; som utgjør nederste høyre del av selve broderiet. Det er et kjedelig parti som består av kjolen til Eleonora + borden.

Jeg kjenner at jeg er gira og har veldig lyst til å bli ferdig med dette mønsterarket slik at jeg kan begynne på et mer spennende mønsterark. Spørsmålet nå er om jeg skal fortsette på mønsterark #2 og dermed gjøre ferdig høyre side, eller om jeg skal ta for meg mønsterark 7, som tar for seg nedre venstre del av Eleonora.

Slik skal min Eleonora bli etter hvert:

1 kommentar: