mandag, mars 30, 2009

Mitt andre OBS! Steinkjer besøk

Det er stort på OBS!Steinkjer. Tok nesten pusten fra meg da jeg kom inn der første gangen. I dag tok jeg meg en ny tur ned på Steinkjers nye kjøpesenter, som visstnok skal være det største nord for Dovre.

Møtet gikk litt bedre i dag, men det føltes uvant at varene sto litt annerledes plassert enn på OBS!Lade - som jeg er vant med. Men, men, blir vel vant til denne butikken også etter hvert.

Mens jeg surfa mellom reolene, la jeg merke til en mann og ei dame som trilla ei handlevogn sammen. Støtte på dem rett som det var.

Ved en av reolene gikk jeg bak dem, og plutselig stivner mannen, og faller mot reolene. På meg så det ut som om han slo hodet mot noe i det han falt. Hele kroppen hans rista i noe som ligna på epileptisk anfall. Dama, som hadde gått ved siden av han, mumlet noe om at hun skulle hente hjelp, og der sto jeg - helt alene med en skakende mann. Jeg har aldri opplevd et epileptisk anfall, og det er en stund siden jeg har fått oppdatert førstehjelpskunnskapene.

Hva gjør man?

Hvor ble det av dette dame-mennesket som hadde gått sammen med han?

Etter at skjelvingene hans ga seg bøyde jeg meg ned til han for å sjekke puls. Folk kom stimlende til, og ei dame sa klart i fra at jeg måtte legge han i stabilt sideleie. En mann bøyde seg ned og hjalp meg med det.

Jeg fikk høre at noen hadde ringt 113 og at ambulansen var på vei. To ansatte kom løpende til, og hjalp til med å ta vare på han.

Jeg trakk meg unna, for hva godt er det at jeg også står der og stirrer på denne stakkars mannen?

Etterhvert kom ambulansepesonelle til.

2 kommentarer:

  1. Huff da! Det var da dramatisk! Jeg tror folk blir redde og engstelige når noe sånt skjer, og av den grunn trekker seg unna. Godt de fikk ringt ambulanse.

    SvarSlett
  2. Vel, det så ikke ut som om noen trakk seg unna... Det var bare jeg i tillegg til dette paret ved akkurat denne reolen da mannen fikk et anfall.

    SvarSlett