mandag, april 20, 2009

Den dagen KataStrofa ble rosa

KataStrofa er ei snill og søt jente, men en tanke vel oppfinnsom til tider. Hun bor i et koselig hus i en liten by som heter Pet Society, og jeg vil nok tro hun er rundt 10 år gammel.

(Nå er hun egentlig et produkt av min fantasi, så jeg er jo på en måte hennes mor. )

Hun ligner på en katt, og pelsen er (vanligvis) kremfarget. I forrige uke, ble hun plutselig rosa, men jeg fikk et lite problem med å få en troverdig forklaring på skifte av pelsfarge.

Selv fortalte hun at hun hadde ramla oppi ei bøtte med rosa maling. Hun heter jo ikke KataStrofa for ingenting, men rosa maling da? Yndlingsfargen hennes til og med. Her var det ugler i mosen.

Tok kontakt med noen av hennes venner for å få høre deres versjon av historien, men Jawa og Rocky nekta for å ha sett noe, og Oldemor og Amarant kom med versjoner som også var litt for gode til å være hele sannheten.

Mamman til Jawa, fant en rosa malekost i et skap, men Jawa nekta for at han kjente til hva den var brukt til. Nå er han litt allergisk mot rosa, så hun trodde ikke helt på han.

(Har skrevet litt om denne historien i en eldre tråd, så vil du vite hele forhistorien så finner du den nok litt lenger ned på denne sida.)

Mamman til Rocky ga meg et tips om at jeg kunne nekte å kjøpe noe rosa til KataStrofa til jeg fikk hele historien, og dette syntes jeg var et godt forslag.

KataStrofa trodde nok ikke helt på denne trusselen om at hun ikke fikk noe mer rosa før jeg fikk hele historien, ikke før vi var en tur i butikken i dag for å se på alt det nye som hadde kommet ut til butikkene i løpet av natta. Og i klesforretningen fant hun jo en nydelig bomsterkrans av rosa blomster... Jeg holdt meg hard, og krevde hele historien først.Til slutt ga hun seg og ga meg hele hele historien.

Hun, Oldemor og Amarant hadde funnet på at de skulle leke med noen malingsspann som skolens vaktmester hadde glemt å sette bort. KataStrofa hadde valgt ut et malingsspann med rosa farge, og Oldemor hadde vist dem hvordan de skulle hoppe over. Etter Oldemors anvisning, hadde først Amarant hoppet over spannet. KataStrofa syntes at dette hadde sett litt for lett ut, så for å øke risikoen/vanskelighetsgraden (stryk det som ikke passer), så hadde de tatt av lokket på spannet. Oldemor hadde ment at hun kanskje skulle ta av seg klærne sånn at hun ikke ødela dem hvis uhellet skulle være ute. Fotografen skulle tross alt komme for å ta klassebilder senere på dagen... I det KataStrofa skulle hoppe over det åpne spannet, fikk hun en vennskapelig dytt av Oldemor, og snublet slik at hun fikk den ene foten oppi spannet. Foten ble til KataStrofas glede, rosa.

KataStrofa sammen med Oldemor:


KataStrofa sammen med Amarant:

(Amarant og Oldemor liker å kle seg i like klær; visstnok for at folk skal tro de er tvillinger ;) )

Jawa og Rocky hadde stått og sett på, og etter KataStrofas uhell, hadde Rocky foreslått på spøk at hun burde dyppet hele seg i den rosa malinga. Jawa ble litt redd for at hun kunne drukne, så han løp og henta en malekost, og hjalp KataStrofa til å bli rosa over hele seg.

KataStrofa sammen med Rocky:


Den eneste som ikke ble særlig begeistra over at KataStrofa ble rosa, har nok vært meg, men, men... Jeg regna nå med at fargen ville forsvinne neste gang hun tok et bad. Så i det siste har hun skydd såpe og vann.

Etter at jeg fikk hele historien, kjøpte jeg den rosa blomsterkransen til henne, men jeg sa at hun ikke fikk bruke den før hun hadde vaska seg. Dessuten ville den bare forsvinne i den rosa pelsen, og hva er vitsen med å ha på seg en rosa blomsterkrans hvis ingen ser det?

Etter at vi kom hjem fra butikken, løp KataStrofa en tur bort til Jawa.Der spurte hun om hun kunne få låne badekaret hans.

Og endelig ble KataStrofa ren og pen igjen :D


Hun var nok litt flau over hele historien tenker jeg, ettersom hun valgte å bade hos Jawa og ikke hjemme.

Og nå er alle fornøyde, og særlig KataStrofa som har fått lov til å ta på seg sin nye rosa blomsterkrans:

4 kommentarer:

 1. Hvilken herlig histiorie:O) Du skriver knallbra.
  Hilsen Rocky Kethar i ditt nabolag;)

  SvarSlett
 2. Takk, takk Jenn og Rocky Kethar :D Det her bare noen skriblerier for moro skyld. Ettersom jeg skrev litt om denne pet'n min i en tidligere blogginnlegg, syntes jeg at jeg måtte komme med løsningen også.

  SvarSlett
 3. Haha!!! Kul historie da!! :-) Jawa nekter fortsatt for at han hadde noe med saken aa gjoere men naa som sannheten har kommet ut er det vel ingen vei tilbake for han ... lol .... (OG jeg som endelig ga ham den St Patrick's day lollipopen da..... hehe)

  SvarSlett
 4. Vel, du prøvde nå i hvert fall å få ut av han hva som hadde skjedd ;) Jeg er ikke 100% sikker på at jeg fikk vite absolutt alt, men KataStrofa vet at hvis hun ikke fortalte alt og jeg finner ut av det, tar jeg fra henne den rosa blomsterkransen. Så, hvis det er mer, så bør det være små bagateller ;)

  SvarSlett