tirsdag, februar 03, 2009

Månedsskiftet januar/februar

I forrige uke gjorde vi oss ferdig med januar, og er nå på full fart inn i februar. Januar begynte veldig bra, men fikk en utrivelig slutt.
Med februar kom håpet tilbake. Laget til Odd deltok i en finale kom på fjerde plass, noe de er veldig fornøyd med. Og vi har ei av de andre kuene fått en frisk og fin kvigekalv som vi har døpt Brownie. Og det er en liten historie bak navnet. Den gangen Odd tok over gården, kjøpte han opp en del kyr. En av disse kuene het Bruna, og Brownie er en etterkommer etter denne kua.
Tidligere har vi kalt opp kvigekalvene etter det greske alfabetet, det norrøne og kalt opp etter noen av kuene som var her på gården i 1905. Men nå som disse navnene er brukt, har vi tenkt å holde oss til en bokstav per ku-slekt. Og alle kvigene etter Brownie vil begynne på B. Dette systemet vil passe meg utmerket; jeg som er så glad i navn :-)

De to nyeste kullene ser ut til å trives og legger jevnt og trutt på seg. I morgen planlegger vi å få tatt noen bilder av småttisene; i hvert fall av Dezenta sine. Hulda sine har ikke fått opp øynene enda, men det er jo ikke noe å forvente, de er jo bare 6 dager gamle.
Og Abys mage vokser og vokser, så det er nok ikke lenge til hun skal føde heller. Om Gjendine er gravid er jeg fortsatt ikke helt sikker på, men pattene hennes har i hvert fall blitt større.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar