lørdag, februar 28, 2009

Avhengighetsskapende hypes

For en tid tilbake vendte jeg tilbake til Facebook. Det går lettere å være der etter at jeg begynte å sette grenser for hva jeg vil være med på og ikke. Til tider er det et evinnelig mas om å melde seg inn i interessegrupper, bidra økonomisk til humanitære formål, sende virtuelle egg eller blomster til hverandre eller bli med på nettspill. Og en del av disse spillene er ganske pyramideaktige ettersom du får flere fordeler jo flere av de på vennelista de som er med.

Vel, må vel bare innrømme at jeg er bitt av basillen for et par spill på Facebook, og det er Farm Town og Pet Society.

Slik ser det ut på min gård inne på Farm Town:

Jeg sparer til fjøs og vindmølle, og er nå i ferd med å omorganisere slik at jeg får det slik jeg vil ha det, med plass til det jeg ønsker å ha på gården min. Det er interaktivt i den forstand at jeg kan få andre "gårdbrukere" til å arbeide for meg, og for det får jeg 25% mer betalt for avlinga. Jeg er også daglig innom mine "naboer" for å luke, vanne og rake løv, og dette får jeg selvfølgelig "betaling" for.

Og dette er figuren min inne på Pet Society:

Hun heter KataStrofa og ble født som gutt. Men ettersom han elsket å gå i kjoler, gikk jeg til slutt med på at han kunne få skifte kjønn.

Her er hun på besøk hos sin venninne Jawa:

KataStrofa og Jawa bor i en søvnig liten landsby med koselige små butikker som inneholder alt det en Pet behøver, og de har også en café hvor de kan møte andre Pets. KataStrofa er en dyktig hekkeløper, og i det siste har hun deltatt på de løpene som har blitt avholdt på stadionen. Hun har vunnet et par løp også, og pengepremiene har hun brukt til å kjøpe fine ting til huset sitt. Hver dag trener hun med hoppetaue og å kaste ball. Hun har også en frisbee hun kan leke med, men hun har ikke helt fått taket på den.
For å være lykkelig, må jeg ordne med at hun har mat og et bad hver dag, samt at hun får ut å møte vennene sine.

7 kommentarer:

 1. Nå skjønner jeg hvorfor det stadig er folk å jobber på min gård, jeg regner med at dere har hendene fulle for jeg er nemlig aldri der... Håper dere tar dere godt av hesten ;0)

  SvarSlett
 2. Wow! Disse har jeg gått glipp av - heldigvis... Forsøker å gå glipp av så mye som mulig på Facebook egentlig...

  SvarSlett
 3. Sissel: Ja da, vi steller så godt vi kan med hesten din vi ;) Og vi vanner, raker og fjerner ugresset, men avlinga di kan vi dessverre ikke gjøre noe med ;)

  Camilla: Hehe, ja, du er smart du ;) Best å holde seg unna alt slikt, for blir du bitt av basillen, går det ut over andre ting du heller vil gjøre ;)

  SvarSlett
 4. Trodde aldri jeg skulle bli gårdskjærring, men men....
  Synd man ikke kan klappe og kose med dyra. Spesielt nå som jeg har fått katt.
  Dyret i den andre tingen der skjønner jeg ingenting av.

  SvarSlett
 5. Mandy: Vel, det er jo bare ren tidtrøyte ;) Men, jeg er litt engasjert... Litt kjedelig å være med på hekkeløp, hoppe tau og kaste ball, men det blir "penger" av det, og de kan jeg bruke på å kjøpe mat til pet'n min og kjøpe fine ting og klær ;) I dag deltok også din pet i et av løpene, og din kom på andre plass :)
  Men noe mer mål og mening med dette spillet er det nok ikke ;) Men så veldig mye "mål og mening" med Farm Town er det vel heller ikke? Vi høster, pløyer og sår - og for det blir vi belønnet med "coins" som vi kan bruke til å kjøpe fjøs for...

  SvarSlett
 6. Haha, morsom post :-) Jeg begynte med det "farm" spillet jeg ogsaa men sluttet igjen. Kanskje jeg faar begynne paa igjen.

  Maal og mening..nah....det er nok av ellers i livet ;-) hehe.

  (Fint bilde av Jawa & Katastrofa da.... hehe :-))

  SvarSlett
 7. Laila: Ja, jeg fikk da et greit bilde av Jawa og KataStrofa, men det var ikke enkelt, for enten ville de ikke stå i ro, eller så ville de ikke se i kamera samtidig ;)

  SvarSlett